Hondenvereniging Walcheren: De hondenschool met méér dan 30 jaar ervaring!

Dé hondenschool met meer dan 30 ervaring!!

De C-cursus is het één na hoogste wat je kunt behalen bij de HOWA. Het is ook een cursus waar de baas en de hond voor zullen moeten oefenen om een goed resultaat te krijgen.

Alle oefeningen worden uitgebreider en moeilijker. Er worden aan het programma een paar oefeningen toegevoegd. Zoals 2 minuten af-blijf uit het zicht van de baas. Zowel de baas als de hond zullen regelmatig moeten oefenen om de vereiste oefeningen te kunnen leren. Dit gebeurt onder deskundige leiding van een instructeur. Ook voor deze cursus geldt dat de baas zeer consequent moet zijn tegenover de hond. Eenmaal een commando gegeven zal de baas moeten zorgen dat de hond luistert. Dit krijgt de baas door regelmatig met de hond te oefenen op een goede maar toch rechtvaardige manier. Deze manier luistert zeer nauw bij het karakter van de hond. De ene hond heeft een strenge hand nodig terwijl de andere hond op een iets “zachtere” manier moet worden opgeleid.

Toch boven alles staat dat je de hond moet belonen, belonen en nogmaals belonen. Je moet zorgen door je eigen enthousiasme, dat je hond en ook jij er plezier in hebben om te oefenen. Deze cursus omvat ca. 14 lessen van 45 minuten en aan het einde is er een examen.

Tenslotte: Baas en hond zijn er trots op dat ze goed met elkaar kunnen opschieten en de baas krijgt er een dankbare en trouwe hond door en de hond een dankbare en fijne baas.

Mooier kan het toch niet:een trotse baas en een dankbare hond.


E-mailen
Bellen