Hondenvereniging Walcheren, Dé Hondenschool m et méér dan 30 jaar ervaring..

Allen,
Het is zover, gelukkig, we mogen weer wat gaan doen op de HOWA.
Het bestuur is afgelopen donderdag bij de HOWA samengekomen om op een rijtje te zetten
wat  kan en er mogelijk is, met alle restricties die de regering bepaalt en zal blijven volgen en
eventueel aan zal passen daar waar nodig.
De volgende zaken zijn voor jullie allemaal van toepassing en wij zullen deze hieronder
verduidelijken.
1.
De regel 1,5 meter is overal van toepassing, en zullen dit kenbaar maken via borden.
2.
Als je niet lekker of ziek bent of koorts hebt, is het verboden op het terrein van de
HOWA te komen.
3.
De in en uitgang van het terrein zijn gescheiden, het kleine pad word de ingang, en
over de pleinen de uitgang, (wordt ook aangegeven door lint en borden).
4.
De kantine is voorlopig alleen open voor instructeurs voor omkleden en eventueel
koffie, de toiletten zijn ook gesloten t/m 1-07-2020.
5.
Er mogen t/m 1 juni niet meer dan 10 personen aanwezig zijn in de kantine
(vrijwilligers).
6.
De kantine blijft gesloten t/m 1 -09-2020, tenzij de regels versoepeld worden.
7.
Er mag maar 1 cursist met hond het terrein betreden, familie en vrienden zijn nog niet
toegestaan.
8.
De pups beginnen aanstaande maandag 11 mei met de groep van Robert en Lotta,
deze hebben al lessen gehad.
9.
De pups van Ko starten aanstaande donderdag, ook deze hebben al wat lessen
gehad.
10.
De reguliere lessen zullen die week er op starten vanaf zondag 17-05-2020.
11.
Alle cursisten krijgen een mail met de corona regels vanuit de HOWA.
12.
De reguliere lessen gaan doorlopen t/m 25 juni, daarna worden de examens vooraf
opnieuw ingepland.
13.
Mensen die geen les meer durven lopen op dit moment,
kunnen dit aangeven en
zich eventueel inschrijven voor het najaar. Restitutie van het cursusgeld kunnen we
echter niet geven, ik denk dat jullie daar wel begrip voor hebben
14.
De lessen duren exact 45 minuten i.v.m. uitgang over plein 3,4 en 5.
15.
De instructeur zal contact houden met cursisten hoe en wanneer de pleinen te
verlaten.
16.
Napraten van cursisten en instructeurs: buiten het terrein.
17.
Activiteiten zijn geschrapt t/m 1-09-2020 mits we eerder open mogen.
18.
Alle vrijwilligers en cursisten zullen zich aan deze regels moeten houden, en elkaar
daar in helpen waar nodig (Een boete zou een aderlating zijn voor de club, voor dit
toch al mindere financiële voorjaar).
19.
Benader elkaar met respect, en ga geen politie agent spelen op de HOWA, om de
regels na te leven, het is al moeilijk genoeg.
20.
Tot nader order zoek de gezelligheid niet op bij de HOWA, Kom alleen als je er wat te
doen hebt, hoop dat dit snel anders kan.
We
hopen jullie binnenkort weer met een lach op je gezicht
bij de HOWA te zien, we
hebben het gemist.

Groetjes Bestuur HOWA.

Beste cursisten, Uitleg en filmpjes met oefeningen zijn te vinden onder het tabblad oefeningen. Vragen?? neem contact op met je instructeur!

12 december 1984 werd in Vlissingen door de Hondenvereniging Walcheren de eerste hondencursus gegeven. Op 1 grasveld gescheiden door een net waren 65 leden en 4 instructeurs wekelijks met veel plezier met hun honden bezig. In september 2002 is de Howa verhuisd naar de huidige locatie aan de President Rooseveltlaan 733a achter de sporthal Baskenburg in Vlissingen.

Een prachtige plek met 5 trainingspleinen, 1 groot behendigheidsveld en een gezellige kantine. Ondertussen is de HOWA uitgegroeid tot een vereniging met zo’n 250 leden en 11 instructeurs en twee aspiranten, is het succes zo groot dat het op de maandag-, donderdagavond en zondag een drukte van belang is op de trainingsvelden van de Howa.

Naast de cursussen worden er ook regelmatige leuke activiteiten georganiseerd voor honden, kinderen en baasjes. Denk aan voorjaars- en najaarswandelingen, een paasfeest met activiteiten voor de kinderen en de honden of een heuse wedstrijddag met spelletjes waarbij zowel de hond als het baasje aan de slag moet. Maar ook de Bingo avonden worden druk bezocht!! Jaarlijks wordt het seizoen afgesloten met een barbecue.

De Howa is aangesloten bij de Stichting Gedrag, Gehoorzaamheid en Behendigheid van de Koninklijke Nederlandse Kennelclub Cynophilia en daardoor erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.

E-mailen
Bellen